Vacuüm-gestabiliseerde zandmallen
Flexibele malsystemen op basis van vacuüm-gestabiliseerd zand bieden potentie voor rendabele en duurzame low-tech productie.
lees meer
Frabk Huijben is sinds 2018 werkzaam als kerndocent digitaliseren van de bouw aan de Hogeschool in Rotterdam. Zijn doel is om de kloof tussen conceptueel ontwerp, gebruikersanalyse en (digitale) fabricatie en bouwproductie te overbruggen en daarmee een transformatie van de huidige bouwmethodieken te stimuleren.
Hij was als constructief ontwerper van 2008 tot 2018 werkzaam bij ABT. Zijn passie ligt bij constructieve vormleer, geavanceerde productietechnieken en data-visualisatie. Binnen de projecten van ABT probeert hij deze aspecten zo effectief mogelijk in te zetten om te komen tot de beste oplossing voor (constructieve) ontwerpvraagstukken. Onderwerpen als parametrisch ontwerpen, computergestuurd optimaliseren en geavanceerd (digitaal) produceren spelen hierbij een belangrijke rol.
Door zijn opleiding als constructief ontwerper en architect en zijn behaalde doctorsgraad in 2014 (alle aan de Technische Universiteit te Eindhoven) is hij in staat om zijn ontwerpvaardigheden te ondersteunen met wetenschappelijke diepgang. Frank is van mening dat de totstandkoming van onze steeds complexer wordende gebouwde omgeving gebaat is bij een flexibele, gedreven en persoonlijke aanpak. Voor hem zijn enthousiasme, inspiratie en flexibiliteit onlosmakelijk verbonden met innovatie.
Voor Tektoniek was Frank Huijben als volgt actief:
WORKSHOPLEIDER:
tijdens het samen met ISOFF georganiseerde evenement op 16 augustus 2015 in Natura Artis Magistra, Amsterdam, over flexibele malsystemen
AUTEUR:
van het artikel Vacuüm-gestabiliseerde 3D zandmallen, oktober 2015
Meld je aan voor de nieuwsbrief met inspiratieprojecten en uitnodigingen voor evenementen.
Videopresentaties van onderzoek, innovatief tot praktisch toepasbare oplossingen voor het reduceren van materiaalgebruik in projecten.
lees meer
Dinsdag 22 april 18:00 opening tentoonstelling Concrete Belgique, 19:00-20:00 lezing Adrien Verschuere - meld je aan voor deelname.
lees meer
In de 12e editie van deze ontwerpprijsvraag voor studenten is het thema TRANSFORM.
lees meer
Christ & Gantenbein | Duurzame, lichte, elegante bogenbrug over de Aare door vergaande materiaaloptimalisatie.
lees meer
ATAMA | Met omgekeerde betonnen constructie, aan de buitenzijde, kreeg het Gentse Ryhove een bijzonder en spannend uiterlijk.
lees meer
Ontwerpers en producenten ontwikkelen samen experimentele modellen met de lange levensduur van beton in gedachten.
lees meer
Waterbouwkundig model dat na gebruik is omgevormd in een imposant kunstwerk als ode aan de kracht van het water.
lees meer
Koen van Velsen architecten | Sportcentrum Feijenoord is allesbehalve doorsnee, door een vernuftige combi van duurzame, esthetische en…
lees meer
Vraag 'm nu aan en lees alles over de innovaties in 3D printen van beton.
lees meer
Enzo Valerio | Met persoonlijke aandacht werd met zand en stenen van de locatie een bijzonder paviljoen neergezet.
lees meer
MORE Architecture | In het werk gestort beton is perfect om draag- en ruimtelijke structuur te laten samenvallen in één materiaal.
lees meer
Innovaties in 3D-betonprinten brengen modulaire bouw tot een flexibel aanpasbare standaard mogelijkheid voor snel en goedkoop bouwen.
lees meer
Studioninedots | Met zijn robuuste, zachtrode betonkolommen en ‘stadskamers’, steelt woontoren Highnote de show in het hart van Almere.
lees meer
De 3D-betonprint technologie is nog volop in ontwikkeling, lees hier de toekomstvisie wat de bouw met deze techniek kan realiseren.
lees meer
Urban Agency | Experimenteren met materiaalgebruik in monoliet gegoten traditionele huisjes vorm.
lees meer