Vacuüm-gestabiliseerde zandmallen
Flexibele malsystemen op basis van vacuüm-gestabiliseerd zand bieden potentie voor rendabele en duurzame low-tech productie.
lees meer
Frabk Huijben is sinds 2018 werkzaam als kerndocent digitaliseren van de bouw aan de Hogeschool in Rotterdam. Zijn doel is om de kloof tussen conceptueel ontwerp, gebruikersanalyse en (digitale) fabricatie en bouwproductie te overbruggen en daarmee een transformatie van de huidige bouwmethodieken te stimuleren.
Hij was als constructief ontwerper van 2008 tot 2018 werkzaam bij ABT. Zijn passie ligt bij constructieve vormleer, geavanceerde productietechnieken en data-visualisatie. Binnen de projecten van ABT probeert hij deze aspecten zo effectief mogelijk in te zetten om te komen tot de beste oplossing voor (constructieve) ontwerpvraagstukken. Onderwerpen als parametrisch ontwerpen, computergestuurd optimaliseren en geavanceerd (digitaal) produceren spelen hierbij een belangrijke rol.
Door zijn opleiding als constructief ontwerper en architect en zijn behaalde doctorsgraad in 2014 (alle aan de Technische Universiteit te Eindhoven) is hij in staat om zijn ontwerpvaardigheden te ondersteunen met wetenschappelijke diepgang. Frank is van mening dat de totstandkoming van onze steeds complexer wordende gebouwde omgeving gebaat is bij een flexibele, gedreven en persoonlijke aanpak. Voor hem zijn enthousiasme, inspiratie en flexibiliteit onlosmakelijk verbonden met innovatie.
Voor Tektoniek was Frank Huijben als volgt actief:
WORKSHOPLEIDER:
tijdens het samen met ISOFF georganiseerde evenement op 16 augustus 2015 in Natura Artis Magistra, Amsterdam, over flexibele malsystemen
AUTEUR:
van het artikel Vacuüm-gestabiliseerde 3D zandmallen, oktober 2015
Meld je aan voor de nieuwsbrief met inspiratieprojecten en uitnodigingen voor evenementen.
MORE Architecture | In het werk gestort beton is perfect om draag- en ruimtelijke structuur te laten samenvallen in één materiaal.
lees meer
Innovaties in 3D-betonprinten brengen modulaire bouw tot een flexibel aanpasbare standaard mogelijkheid voor snel en goedkoop bouwen.
lees meer
Studioninedots | Met zijn robuuste, zachtrode betonkolommen en ‘stadskamers’, steelt woontoren Highnote de show in het hart van Almere.
lees meer
De 3D-betonprint technologie is nog volop in ontwikkeling, lees hier de toekomstvisie wat de bouw met deze techniek kan realiseren.
lees meer
Urban Agency | Experimenteren met materiaalgebruik in monoliet gegoten traditionele huisjes vorm.
lees meer
Marlies Rohmer Architecture&Urbanism | De bijzondere combinatie van baksteenstrips met beton, geeft een warme, helende uitstraling.
lees meer
Studenten winnaars van de Concrete Design Competition maakten ontwerpen voor de 3D-betonprinter èn maakten objecten met textiele mallen.
lees meer
Aspecten waar je als ontwerper rekening mee dient te houden voor het ontwerpen van een project in 3D-geprint beton.
lees meer
Architekten- en ingenieursbureau H.W. van der Laan | Het Poldergemaal Dooijersluis staat middenin de polder als herkenningspunt.
lees meer
W Architectures | Verfijnde structuur in in het werk gestort beton op een krappe binnenstedelijke locatie.
lees meer
B-Juxta Architecten | De grondige renovatie van de Pier van Blankenberge geeft dit icoon een nieuwe levensduur van minstens 100 jaar.
lees meer
Bijzondere en artistieke architectuurfoto's van betonprojecten gerealiseerd tussen 2015 en 2020.
lees meer
Projecten en ontwikkelingen in 3D-geprint beton visueel op een rij met verwijzing naar de relevante artikelen op Tektoniek.
lees meer
Ignacio Borrego | Imposante expressieve villa in bergwand mogelijk gemaakt door innovatief bouwsysteem.
lees meer
Team V en Queeste | Gebogen schoonbeton wand in twee kleuren met een deel glad en een deel cannelures met zorg opgebouwd.
lees meer