Kick-off Competition 2019-2020
Op 13 november 2019 was de kick-off van de Concrete Design Competition 2019-2020, tijdens de Beton Experience in Rotterdam.
lees meer
Het thema voor de Concrete Design Competiton editie 2019-2020 is FORM-WORKS.
Eén van de meest specifieke eigenschappen van beton is het aspect dat beton van relatief vloeibare specie uithardt in een stevige, robuuste vaste vorm. De betonspecie wordt in een mal of bekisting gestort dat bijna elke denkbare vorm kan hebben. Dit is dan ook de andere belangrijke eigenschap van beton: dat het bijna elke gewenste vorm en textuur aan kan nemen. Deze twee eigenschappen zijn sterk gerelateerd aan elkaar en worden tot op heden nog steeds verfijnd, doorontwikkeld en benut voor het realiseren van architectonische expressie en industriële efficiëntie.
Voor de editie 2019-2020 is de volgende jury samen gesteld:
Lees hieronder meer over de juryleden:
Juliette ziet architectuur als het zoeken naar de openbaring die een fysieke ervaring van ruimte kan bewerkstelligen; een zintuiglijke ervaring met de ontdekking van continu veranderende zichtlijnen en gebruik van het ontwerp. Ze is toegewijd aan sterke architecturale vorm, slimme programmatische en ruimtelijke organisatie en technische innovatie, die de toekomst van de gebouwde omgeving vorm geeft. Dit zal haar focus zijn in de jury.
Juliette studeerde af met eervolle vermelding in de specialisatie architectuur van de TU Delft en volgde een post-academische opleiding stedenbouwkunde aan de polytechnische universiteit van Barcelona. Ze heeft gewerkt bij verschillende vooraanstaande architecten, waaronder OMA, voordat zij haar eigen bureau oprichtte in 1997. In 2005 startte ze samen met Monica Adams het architectenbureau Bekkering Adams Architecten. Sinds 2013 is zij voltijds professor 'Architectural Design and Engineering' bij de TU Eindhoven. In 2020 is zij gestart met het bureau Juliette Bekkering Architecten.
-----------------------------
Diederik is een gepassioneerd constructeur en zeer ervaren met innovatieve en complexe constructies, parametrisch modelleren en digitale optimalisering. Zijn focus in de jury is duurzaamheid en autonomie van het ontwerp en efficiëntie van het materiaalgebruik.
Diederik studeerde civiele techniek aan de TU Delft en promoveerde in architectuur aan de ETH Zurich op flexibel gevormde betonnen schaalconstructies. Na 8 jaar gewerkt te hebben bij Witteveen+Bos, richtte hij zijn eigen bedrijf Summum Engineering op in 2017.
-----------------------------
Samen met STUDIO MAKS ontwerpt Marieke projecten variërend van smalle artistieke installaties tot gebouwen en stedenbouwkundige plannen in Nederland en daarbuiten. Ze genereert architectuur vrij van een programma, dat focust op het bouwen van een relatie met de (natuurlijke) omgeving. Dit zal haar focus in de jury zijn.
Marieke studeerde aan de MIT in Boston en studeerde cum laude af aan de TU Delft. Ze heeft gewerkt met SANAA / Kazuyo Sejima & Ruye Nishizawa in Tokyo voordat zij haar eigen bureau STUDIO MAKS oprichtte in 2010. De in Rotterdam gevestigde studio heeft vele prijzen gewonnen, meest recent de '40 under 40 talent award'. Eerder dit jaar is het Park Vijversburg genomineerd voor de 'EU Mies van der Rohe Award 2019'.
-----------------------------
Niels zijn sterke kant is de link tussen praktische uitvoering en het gevoel voor menselijke maat. Hij streeft naar het efficiënter maken van het proces van geprefabriceerd beton en is aan de andere kant bezig met het testen van innovaties. Hij participeert altijd in de workshops Experimenteel beton waar architecten en producenten gezamenlijk nieuwe ideeën en toepassingen voor beton ontwikkelen. Zijn focus in de jury is de praktische uitvoerbaarheid en de noviteit van het ontwerp.
Niels heeft zich ontwikkeld van staalwapening planner tot algemeen directeur van een geprefabriceerd betonfabriek. Hij heeft de opleidingen betonconstructeur en betontechnologie gevolgd bij de Betonvereniging en studeert momenteel, naast zijn werk, voor zijn Master in Business Learning (MBL).
-----------------------------
Max zijn projecten zijn vaak kleine en middelgrote gebouwen en objecten met een sterke impressie vanuit het materiaal. Zijn werk ontwikkelt zich vanuit onderzoek naar het proces en de maakbaarheid van de constructie en de principes om rauwe, moderne objecten en ruimtes te realiseren. Duurzaamheid is niet alleen louter noodzaak, maar wordt ook toegepast als transformatieve kracht om vanaf de start anders te denken over de invloed van de mens.
Max studeerde aan de ETH Zurich en aan de TU Delft, waar hij afstudeerde met eervolle vermelding. Hij werkte bij OMA / Rem Koolhaas voordat hij zijn eigen bureau SPIRKK oprichtte en vervolgens RINK TILANUS. Sinds 2009 is Max een actief lid van de Archiprix Foundation.